Blog

Zware training 2

19-04-2013 21:30

Vandaag een halve dag gewerkt (6.45-13.00uur) en daarna weer naar het ziekenhuis voor mijn hand. Ik heb in 2011 mijn vinger verbrijzeld en na 2 operaties is deze niet meer goed te krijgen. Ik ben dus levenslang aan een brace gebonden. deze brace is nu nog van kunststof maar wordt binnenkort van zilver. Dit hebben de arts en de fysio vandaag besloten. 6 mei ga ik naar de zilversmid om de brace aangemeten te krijgen en dan kan ik 'm waarschijnlijk op 27 mei ophalen. Ik ben heel benieuwd. Voordelen van deze zilveren brace is dat deze veel harder is en dus niet kan buigen, hij snijdt niet in mijn huid, hij is veel mooier en veel duurzamer. Al mag ik van de zorgverzekering elk jaar een nieuwe laten maken (huh!?)

 

Na een luie middag op de bank (te weinig geslapen) ben ik om 18 uur naar de Box gegaan voor een training gewichtheffen. Daar was een nieuwe trainer (Bart), hij is ook PT. Hij heeft mij even flink gedrilld, dat was echt wel zwaar. Ik dacht dat de Powersnatch best al goed ging, maar B had nogal veel aan te merken op mijn techniek. Het was dus echt een zware training en ik kreeg veel stof tot nadenken mee naar huis. Na het sporten heb ik weer even heerlijk een zonnebankje genomen om vervolgens thuis te gaan eten, douchen en slapen. Qua eten ging het weer mis vanavond: frietjes en 2 frikandellen. STOMME TRUT !!

Het was een enerverende dag.

 

Nog steeds gevoelig

18-04-2013 21:13

Die training van maandag heeft er behoorlijk ingehakt! Ik heb nog steeds pijn in mijn bovenbenen!! Opstaan is nog steeds gevoelig.

Vandaag weer een dag werken, een zitdag en achteraf gezien een hele slechte dag. Croissants als lunch en stiekum chocolaatjes gesnoept. Wie hou ik nou voor de gek? ALLEEN MEZELF !!!! Ik snap mezelf dan ook niet, ik wil graag afvallen, maar ik hou het niet vol. Ik word er een beetje depressief van. Ik heb meer steun nodig, liefst ook van mijn collega's maar die vinden mij niet te dik. Ik wil van die rol op mijn buik af, ik wil minder vet, ik wil mooier en strakker zijn.

 

Vorige week zei een collega tegen mij ...

Zolang ik je nu ken (1,5 jaar) eet je al raar en je bent nog niets afgevallen, doe toch eens normaal !!!

 

Die opmerking heeft er enorm ingehakt bij mij. Ze bedoelde het niet kwaad, maar ik was behoorlijk van streek door haar opmerking. Ik heb mijn eetschema weer opgepakt, maar deze is nu te minimaal. Ik heb hulp ingeroepen van een PT, hij gaat naar mijn eetschema kijken.

Nog steeds spierpijn

17-04-2013 21:09

auauauauauau ik heb nog steeds zo'n erge spierpijn. Traplopen gaat nu wel, maar vooral opstaan is nog erg gevoelig.

Vandaag geen tijd om te sporten, ik ga op de basisschool alle kinderen van groep 1/2a schminken als kunstwerkjes. 's Middags ging Xem spelen en Mika had een vriendinnetje te spelen, dat was erg leuk en gezellig. Om half drie heb ik ze weer terug omgewisseld en gingen we boodschappen doen. Thuis hebben de jongens nog even op de trampoline gesprongen. 's Avonds zijn we met z'n drietjes gaan bbq-en. Eerst hadden we alledrie een bordje broccoli leeg te eten en daarna lekker frietjes, kip, brood en appelmoes/saus. Als toetje een ijsje. dat was genieten! Ik heb erop gelet dat ik niet veel saus had, qua vlees had ik 2 malse biefstukjes en dat was echt heerlijk. 's Avonds nog wat zitten werken tot laat en dus weinig geslapen ...

Rust met extreme spierpijn

16-04-2013 21:04

Wowwww wat een spierpijn vandaag, echt niet te geloven!!

Vandaag gewerkt, erg veel pijn in mijn benen. Mijn collega was weer terug van vakantie en trakteerde tompoucen i.v.m. haar verjaardag. Helaas kon ik wederom geen nee zeggen (wanneer leer ik dat toch). Er wordt wekelijks wel getrakteerd op mijn werk, maar dan gaat er een mail uit. Deze mails worden bij mij gelijk naar mijn prullebak getransporteerd, dit heb ik zo ingesteld zodat ik het niet hoef te zien. In dat geval is het ook gelukkig dat ik maar 3 dagen per week werk, want daardoor mis ik ook een heleboel traktaties.

Helaas ging ik na deze zoete hap 's middags nog een keer de fout in :-(

nee, het was niet mijn beste dag ...

 

Zware workout

15-04-2013 20:57

Maandag en weer tijd om te gaan Crossfitten. En dat was zwaar! Het is krachtweek en dus wordt er met gewichten gespeeld. Dit is mijn favoriete week bij het Crossfitten.

Split Squat 3-3-3-3-3-3-3 straight across (30 kilo stang in mijn nek, 1 voet op de bank en met je andere knie steeds de grond aantikken, 3x per been x 7 sets)

Double Kettle Bell Lunges 5-5-5-5-5 (24 kilo (2x 12kg) en dan 5 lunches links, 5 lunches rechts x 5 sets)

Na het crossfitten ben ik nog 15 minuten gaan "schaatsen" en daarna douchen en naar school. Op dat moment begon ik de spierpijn in mijn benen al te voelen. De rest van de dag heb ik staan schilderen op de basisschool van de kinderen, dus de hele dag gestaan.

's Avonds weer tijd voor een spinningles, het was heerlijk weer geweest vandaag dus ik verwachte niet veel mensen .... uiteindelijk was er maar 1 meneer en dus heb ik de les afgeblazen. Nu kon ik lekker op tijd naar mijn bed om heerlijk te gaan slapen.  

 

Rustdag

14-04-2013 17:21

Vandaag was een rustdag. Deze startte met een ontbijt op bed van mijn beide jongens. Ik kreeg 2 boterhammen met hagelslag en een glas cola light. Ik kon het niet over mijn hart krijgen om dit te weigeren om te kunnen voldoen aan mijn eiwit-dieet. Ik heb dit dus braaf genuttigd. Wat dan jammer is dat ik door deze suikeraanval de gehele dag meer (zoete) trek heb dan wanneer ik met eieren begin :-(

Later in de ochtend zijn we met z'n allen een rondje gaan fietsen. We zijn naar Vianen gefietst om een tuinset te bekijken en daar wat te drinken. Helaas heb ik me daar laten verleiden tot een paar Bastogne-koekjes. Vervolgens weer terug naar huis gefietst met veel tegenwind. Totale afstand ligt iets verder dan 13 kilometer en dat vind ik een knappe ervaring van de jongens, zeker van Xem met zijn 20" fietsje maar nog meer van Mika die het helemaal alleen gedaan heeft tegen de wind in en over de snelwegen heen (klim klim).

Vanmiddag ben ik bezig geweest met mijn knutselproject, maar dat werkte niet zoals ik wilde buiten in de wind. Uiteraard heb ik vanmiddag ook de Amstel Gold Race gekeken en deze blog bijgewerkt. Nu eten we tosti met een likje ketchup. De tosti is zonder boter maar met kaas en salami. Heerlijk!

De planning voor maandag is weer strak: eieren als ontbijt, uurtje Crossfit, uurtje cardio, middagje Mamaranda, zwemles met Xem, eten, kids naar bed en spinningles geven. Lekker bezig dus ;-)

 

Eerste blog

13-04-2013 11:32

Zaterdagmorgen 11 uur. Ik zit nog in mijn bed, gisteren ben ik een dag ziek geweest. Veel overgeven, nog meer hoofdpijn en pijn in al mijn spieren. Vandaag gaat het beter. Om mijn maag te kalmeren heb ik gister de gehele dag aan de echte cola en speculaas gezeten, dateert namelijk echt bij een maag die van streek is. En ik ben natuurlijk wat onsjes kwijt ;-) Vandaag gaat het weer veel beter, mijn ontbijt was een beschuitje en een grote beker thee. Ik ga zo mijn bed uit en ga een uurtje wandelen, van mijn coach moet ik meer cardio-en om vet te verliezen. Mijn spiergroei gaat namelijk hartstikke goed maar mijn vet afname een stuk minder. Dus nu komt er 3uur per week een uur cardio bij. Mijn schema voor nu:

 
Maandagmorgen 1uur Crossfit + 1uur cardio
Maandagavond 1uur spinning
Dinsdag situps, pushups, squats
Woensdagmorgen 1uur XCO + 1uur cardio
Woensdagavond 1uur gewichtheffen (onevenweken +zwemmen)
Donderdag situps, pushups, squats
Vrijdag situps, pushups, squats
Zaterdag 1uur cardio
Zondag rust
 
Dat komt dus neer op 10 uur sport per week, lekker hoor!! Tevens ben ik een soort wedstrijd gestart met mijn man; wie het meeste afvalt in procenten ...
 
Ok, tijd om mijn bed uit te gaan en ik ga een rondje van ong 8km wandelen (cardio).
<< 1 | 2

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.