Blog

Heerlijk dagje

08-05-2013 23:21

Nog maar even een blog vandaag, het was ook zo'n heerlijk dagje! Het ging echt wel heel goed.

Vanmorgen kreeg ik een ontbijt op bed, dit was al om 7 uur. Mika kwam een lekker broodje oranje-hagelslag brengen en een glas cola. Lief bedoeld maar natuurlijk niet helemaal gezond. Rond een uur of 10 heb ik (samen met de kids) mijn laatste stukje gebak op, dit was wolkencake met een laagje chocolade. De rest van de taart hebben we weggegeven aan de buren. Die vonden het heerlijk. Maar dat was dus even de laatste uitspatting. Daarna zijn we heerlijk wezen zwemmen t/m 12.30 uur. Rond 13 uur zijn we op ziekenbezoek gegaan bij een vriendinnetje, de kinderen hebben daar heerlijk chocolade gegeten en een grote beker limonade gedronken. Ik heb helemaal niets genomen. Vanmiddag heb ik thuis nog even een dutje gedaan voordat ik ging sporten. Tijdens het vrije uur crossfit had ik bedacht dat ik benchpresses wilden gaan doen, maar dan met een houten stok met elastieken en kettlebells eraan. Dit wiebelt heel erg en dus vraagt dat enorm veen kracht van armen en schouders. Er hing aan beiden kanten van de stok een kettlebell van 16kg per stuk. Persoonlijk vind ik dit een heeeeerlijke oefening omdat je je schouders echt voelt werken en het is gewoon een kick om het onder controle te houden. Daarna heb ik onze trainer gecoacht terwijl hij zijn WOD "Seven"deed, dit is een enorm zware WOD van ongeveer 45 minuten.

Ook heb ik wat eettips ingewonnen en ben ik eerst maar boodschappen gaan doen: rijst, kip, kwark, yoghurt, zoete aardappel, bananen en rozijnen heb ik in huis gehaald. Eenmaal weer thuis heb ik gegeten; rijst, kip en rozijnen, dus weinig vetten en veel eiwitten. Zojuist (23u) nog een handje ongezouten pinda's.

Oja, ik heb ook een nieuwe app sinds vandaag op mijn telefoon: Maaltijdplanner Pro. Een slimme app waar ik al mijn maaltijden in kan zetten zodat ik precies weet wat ik eet. Dat heb ik echt wel nodig.

Morgen heb ik ook weer een leuk programma voor mezelf opgesteld, maar dat is nog wel enigzins afhankelijk van het weer. Ik zal er morgen meer over vertellen.

 

 

Nieuw levensjaar

08-05-2013 08:36

Inmiddels ben ik 36 jaar jong en dit jaar moet het echt gaan lukken. In 2011 zat ik al op mijn doel maar ging het afbouwen helemaal verkeerd, dit jaar wordt mijn jaar. De afgelopen week is het sporten op een heel laag pitje gezet i.v.m de vakantie van de kinderen. Ik kan immers niet "even" naar de sportschool met hen. Ze kunnen wel mee maar dat vinden ze niet heel leuk.

Vandaag gaan we even zwemmen omstreeks 10 uur, kunnen de kinderen even lekker spelen en ik ga een aantal banen zwemmen. Op dit moment heb ik weer erg last van mijn bekken en dat is echt heel vervelend. Ik hoop dat dit wat versoepelt wordt door het zwemmen. Ik heb er vooral last van bij zitten/liggen en bukken. Ik zal mijn oefeningen weer eens gaan opzoeken en hopen dat het dan beter gaat. Ook heb ik mijn rechterpols licht gekneusd, maar deze zit nu ingetaped dus daar kan weinig mee gebeuren ;-)

Vanavond wel weer een gewichtstraining en een uurtje cardio, maar mss ga ik wel even op de fiets naar de sportschool. Dit is afhankelijk van het weer. Ik ga vandaag maar even denken over een WOD, iets met gewichten, maar niet te belastend voor mijn pols. Mss iets met squats en lunges, eens zien wat mijn bekken daarvan vinden. ;-)

Eigen WOD

03-05-2013 08:05

Deze avond ben ik weer naar de vrije training van 18 uur gegaan. Daar heb ik een eigen WOD (workout of the day) bedacht om sterker te kunnen worden. Deze WOD bestond uit:

50x pushups

50x situps

50x Kettlebellswing 12 kg

50x burpee

50x clean met 25 kg

Dit deed ik 1 ronde in een tijd van 12.48 min. En daarna was ik gesloopt.

 

 

 

Gewichtheffen

01-05-2013 21:52

Vanavond was het eindelijk weer tijd voor een échte les gewichtheffen. We gingen zowel trekken als stoten.

Trekken doe ik nu 37,5 kg en met het stoten 45 kg. Mijn doel voor 2013 is: trekken 45kg en stoten 55kg.

 

De bewegingen bij het gewichtheffen

Het gewichtheffen bestaat uit twee verschillende bewegingen, het Trekken en het Stoten.
Hiervoor worden ook vaak de Engelse benamingen gebruikt, Snatch en Clean & Jerk.

Trekken

De halter ligt horizontaal voor de benen van de atleet. De atleet pakt de halter vast, met de handpalmen naar beneden. Hierna trekt de atleet de halter in één vloeiende beweging omhoog tot beide armen boven het hoofd zijn gestrekt, terwijl de benen buigen of in een split vallen.
Tijdens deze beweging mag de halter langs de dijen en schoot van de atleet glijden. De voeten zijn de enige lichaamsdelen die het plankier mogen raken.
De atleet komt overeind uit de kniebuiging of de split en zet de voeten naast elkaar, evenwijdig aan de romp en aan de halter. In de eindstand zijn de armen en benen volledig gestrekt.
Zodra de atleet volkomen bewegingsloos staat, geven de scheidsrechters het teken geven om de halter te laten zakken.

De bewegingen bij het gewichtheffen - Trekken

 

Stoten

Deze beweging bestaat uit twee onderdelen, het Voorslaan en het Uitstoten.

Voorslaan

De halter ligt horizontaal voor de benen van de atleet. De atleet pakt de halter vast, met de handpalmen naar beneden. Hierna trekt de atleet de halter in één vloeiende beweging omhoog tot de schouders, terwijl de benen buigen of in een split vallen.
Tijdens deze beweging mag de halter langs de dijen en schoot van de atleet glijden. De voeten zijn de enige lichaamsdelen die het plankier mogen raken. De ellebogen mogen geen contact maken met de bovenbenen.
De halter mag de borst niet raken voordat de eindpositie is bereikt. In de eindpositie ligt de halter op het sleutelbeen, op de borst boven de tepels, of op de gebogen armen van de atleet. De atleet strekt de benen en zet de voeten naast elkaar, evenwijdig aan de romp en aan de halter.

Na het voorslaan mag de atleet de positie van de halter aanpassen. Dit mag niet lijken op een extra poging om uit te stoten, maar is bedoeld om:

  • van greep te wisselen als de atleet gebruik maakt van de z.g. haakgreep;
  • de halter omlaag te brengen naar de schouders als de positie van de halter ademhalingsproblemen of pijn veroorzaakt;
  • de breedte van de greep te veranderen.

Voordat het uitstoten begint moeten zowel de atleet als de halter volledig bewegingsloos zijn.

Uitstoten

De atleet buigt de benen en strekt vervolgens één keer zowel benen als armen, om de halter omhoog te brengen tot beide armen boven het hoofd zijn gestrekt, terwijl de benen buigen of in een split vallen. Vervolgens zet de atleet de voeten naast elkaar, evenwijdig aan de romp en aan de halter. In de eindstand zijn de armen en benen volledig gestrekt.
Zodra de atleet volkomen bewegingsloos staat, geven de scheidsrechters het teken geven om de halter te laten zakken.

De bewegingen bij het gewichtheffen - Stoten
 


 

Laatste koninginnedag

30-04-2013 21:59

De laatste Koninginnedag voor een lange tijd. Het wordt vanaf nu Koningsdag op 27 april. Raar maar waar.

Deze dag hebben we ook een klein beetje uitgeslapen. Rond 10.30 uur hebben we de fiets gepakt en zijn we met z'n vieren naar het centrum van Culemborg gefietst. Daar hebben we heerlijk even over de vrijmarkt geslenterd. Het voordeel van de fiets is dat we ook niets kunnen kopen hahaha. Het was totaal ongeveer 20 km fietsen en dat is best een eindje voor de jongens. Met andere woorden .. op die manier zijn we best sportief geweest. 's Avonds gingen we steengrillen met de buurtjes, dit was dan weer de ongezonde touch van de dag. Beetje heel jammer maar wel lekker. Morgen weer wat strakker in mijn rantsoen, het snaaien is weer klaar en het hoge vetgehalte in mijn eten ook!

Weekend en wat voor een!

29-04-2013 22:00

Even geen sport en niet op mijn eigen manier eten. Ik heb bij Q-Music een weekendje Disneyland Parijs gewonnen. Heerlijk gegeten en gedronken en heel veel gelopen in het park. Totaal 9 uur slaap in 2 dagen dus dit was een zwaar weekend!

Zondagavond weer thuis en maandagmorgen iets uitgeslapen en de kinderen opgehaald. 's Avonds geen spinningles, dit had ik afgesproken met de spinning-coördinator omdat het "Koninginnenacht" was en ik al 2 weken géén mensen had. En ja hoor ... er waren nu opeens 8 mensen !!??? En de receptie wist van niks (al had ik het vorige week wel te kennen gegeven), er bleken dus boze mensen te zijn die uiteindelijk de virtual op de beamer hebben gefietst. Ik ben dus maar begonnen met het maken van een nieuwe spinning-cd voor komende maandag.

Zware WOD

24-04-2013 21:30

Ook deze ochtend verviel het sporten omdat ik aan het schminken was op de basisschool van de kinderen. alle kindjes van groep 1/2 werden veranderd in kunstwerkjes. Dat was leuk maar ook pitig om te doen.

's Middags (17.30 uur) ging ik naar de vrije training van de Crossfit. Hier had Ferry een zware WOD voor mij in petto. Deze bestond uit:

16x burpee

10x kettlebell swings met 12kg

8x kettlebell swings met 16kg

6x kettlebell swings met 20kg

4x kettlebell swings met 24kg

2x kettlebell swings met 30kg

en dit 4 rondes. De kettlebell swings moesten tot boven het hoofd.

Het ging best wel goed, alleen kreeg ik last van een oude kwaal t.g.v. de zwangerschappen. In het dagelijkse leven heb ik er geen last meer van, maar deze krachtinspanning was even een beetje teveel. Eens kijken of ik hier iets aan kan gaan (laten) doen.

Maar goed, de WOD was zwaar en dat voelde ik al direct na de WOD aan mijn bovenarmen, schouders en rug. Nog even doortrainen dus.

Een pittige maandag

22-04-2013 22:30

Deze maandag heb ik gewerkt, dit was een ruildag. Hierdoor verviel de Crossfit om 9 uur en de cardio om 10 uur. In plaats daarvan wel sushi gegeten op mijn werk en verder strak aan mijn dieet gehouden. 's avonds gelijk door naar de sportschool, eerst een uur zelf sporten en daarna spinningles geven ... of toch niet. Er waren maar weer 2 mensen en dat is niet genoeg voor een les. Tja, het was weer mooi weer en dan zijn er geen mensen. Gelukkig had ik zelf al gesport en kon ik op tijd naar huis.

Rustdag

21-04-2013 22:30

En het is weer zondag. Ben niet afgevallen deze week, zelf een beetje aangekomen. BAAL maar EIGEN SCHULD !! Ik heb te weinig gesport en te fout gegeten, ik baal dus echt wel maar ik heb het helemaal zelf verknald! 2e keer deze week: STOMME TRUT !!! 

Vanmorgen begonnen met een douche en daarna als ontbijt gebakken eieren, dat was heerlijk! Inmiddels was het al 10 uur geweest en ben ik lekker even buiten in de zon gaan zitten/liggen. Even heeeeeeerlijk genieten en zonnestralen opvangen. Om 12 uur gingen we op pad. Eerst naar mijn schoonvader en daarna naar mijn collega. Bij mijn collega moest ik even een kijkje nemen op de "babykamer to be" om een muurschildering te gaan maken. Dat wordt een hele leuke, veel werk maar leuk om te doen. helaas hier gezwicht voor een koek en een handje chips.

Om 17.30 uur waren we weer thuis. Na wat eten (3 bolletjes hagelslag en 1 bolletje frikandel) ben ik Xem gaan leren hoe te skeeleren, hij had het vrij snel door en gaat nu al rondjes helemaal alleen doen. Knap van hem hoor.  

Nu zit ik nog even op de bank en heb mijn eetschema wat aangepast. Mijn PT vind ik dat ik écht te weinig binnenkrijg qua dieet en me daardoor 's avonds vol ga vreten. Dus ik heb eea toegevoegd. Dieet schema apr.2.docx (20,8 kB)

Eerste tourtocht 2013

20-04-2013 21:39

Vanmorgen weer vroeg op. Vandaag de dag dat ik, na 1 jaar, weer eens op mijn racefiets ging zitten. Om 8.30 uur vertok ik richting Den Bosch voor de 1e rit van de Vacansoleil4challenge. Ik heb mijn startnummer opgehaald (1102) en ben omstreeks 9.45 uur vertrokken. het was een mooie rit, maar wat stond er ongelooflijk veel wind. In het begin heb ik een paar extra km's gemaakt omdat ik verkeerd fietstte maar uiteindelijk heb ik het weer gedaan; 70 kilometer in de benen nu. Er was een stuk, vol tegen de wind in waar ik maar 18 kmh ging, dat was balen! Maar gelukkig was er ook een stuk waar ik wel 35 kmh kon gaan, dat was wel heel lekker. Ik wil vaker gaan fietsen, kilometers maken en gewoon als cardiotraining.

Om 13 uur kwam ik moe, erg moe terug. Na een heerlijke douche was ik nog moeier en kwam de hoofdpijn opzetten. Helaas (voor mij) hadden we nog een kinderfeestje te gaan. Hier werd erg veel gerookt en daar knapte ik niet veel van op. Eenmaal weer thuis heb ik van 18 uur t/m 20 uur op de bank liggen slapen. Daarna ben ik richting mijn bed gegaan en heb ik geslapen van 23.00 uur t/m 8.30 uur op zondag.

1 | 2 >>

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.